Hasznos tanácsok

Soha ne hagyd kedvenced a kocsiban!

A hőség egy parkoló autóban végzetes is lehet az állatnak. Amikor a kinti hőmérséklet már 20 °C , az autóban a belső hőmérséklet a napfény hatására gyorsan akár 50 °C fölé is emelkedhet. Sok esetben még nyitott ablaknál sem tud hűvös maradni egy autó. Pár perc alatt akár halálos hőgutát is elszenvedhet az állat. Legyünk figyelmesek! Ha a környezetünkben azt észleljük, hogy autóban hagytak bezárva állatot, azonnal értesítsük a rendőrséget. Tovább


Itt a jó idő és a kisállat dömping

A jó idő közeledtével, a tavasz beálltával és a nyár köszöntével a kisállataink is szerelmesek lesznek. Ha nem vagyunk elővigyázatosak és következetesek, súlyos tragédiák sokaságát segíthetjük elő azzal, ha kedvencünket – legyen az cica vagy kutya – kóborolni hagyjuk. Válasszuk az ivartalanítást, sokkal jobb lesz a kedvencünknek is, nekünk is, és az egész társadalomnak. Legyünk felelős állattartók! Az ivartalanítással kapcsolatos kérdéseket az info@orszagosallatvedo.hu email címen keresztül várjuk.


Bajba jutott állatot láttál?

Helytelen állattartást észleltél a környezetedben? Nem tudod, hogy mit tegyél, kihez fordulhatnál? Az Országos Állatvédelmi Alapítvány segíteni fog neked ebben. Keress bennünket bizalommal akár az interneten keresztül, de telefonon is felteheted a kérdésedet. Tovább az elérhetőségekhez!

 


24 tanács gazdik számára

Gondolkodtál már azon, hogy legyen egy kutyád vagy macskád? Vagy már van is? Egy állat sok felelősséggel jár és nemcsak sok boldogságot tud okozni, de a helytelen tartása gonddal is járhat. Íme, 24 jó tanács, melyet érdemes megfogadnod, ha állatot szeretnél, vagy ha már van, de nem tudod, hogyan bánj vele. Tovább


8 tipp, és jó gazdi leszel

1. Légy falkavezér. Minden konfliktusból te kerülj ki győztesen.
2. Ne engedd felugrálni. Ha velünk nem megy, az idegennel sem próbálkozik.
3. Ne fogadd el természetesnek furcsa viselkedését.
4. Vidd el kutyaiskolába, csak hasznára válik.
5. Ne imádd, de ne is zsarnokoskodj fölötte.
6. Szánjon energiát jelrendszerének megtanulására.
7. Tartson a forgalmas utaktól, autóktól. Jó módszer: autós ismerősével beszélje meg, kutyasétáltatás közben hajtson el önök mellett, és az ablakon kihajolva csapjon rá újsággal. Nem szép dolog, de életet menthet.
8. Szoktassa le arról, hogy ajtó- vagy kapunyitásra fülig érő szájjal menjen világgá.


VISSZA