Nagy sikere lett az Országos Állatvédelmi Alapítvány szervezésében létrejött ingyenes állatorvosi tanácsadásnak Szegeden. Dr. Tímár Endre állatorvos egymás után fogadta a kis betegeket és gazdijaikat augusztus 25-én, az alapítvány KontaktPontjában.

Volt, aki cicájáról érdeklődött, de volt olyan is, aki el is hozta kutyusát a konzultációra. Sajnos az egyik tacsinál daganatot diagnosztizált a doktor úr, így neki további kezelésre lesz szüksége. Szerencsére időben észlelték a tüneteket, így a kezelés után jó esélyei lehetnek a jövőben.

Balogh Ernő, az Országos Állatvédelmi Alapítvány alapítója elmondta, nagyon örül annak, hogy ilyen sokan vigyáznak házi kedvenceikre és fontosnak tartják az egészségüket. A tanácsadás célja éppen az volt, hogy időben kiszűrjenek egy-egy betegséget, illetve megelőzzék azt. Hozzátette, folytatni fogják a programot, a honlapjukon mindig közzéteszik majd az aktuális időpontokat.

A szegedi székhelyű országos szervezet elsődleges célja a prevenció, a megelőzés és a tanácsadás, emellett a fiatalok oktatása a felelős állattartásra.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány)