Kampány a cicatársaimért! Mert ugyan mi cicák szeretjük a szabadságot, DE CSAK BIZTONSÁGOSAN! Mi vakmerőek vagyunk, vadászgatunk, szaladgálunk, és mégiscsak cicák vagyunk. Nem tudunk felelősséggel magunkra vigyázni. A szabadban veszélynek vagyunk kitéve. Sajnos lemérgezhetnek bennünket, elüthet az autó, elkaphatnak bennünket a kutyák, a gonosz kétlábúak megkínozhatnak.

Én is majdnem meghaltam, mert egy nyomorba születtem, sok-sok cicatársammal együtt, Szeged külterületén. Össze voltam rogyva a földön, ki voltam száradva. A testemet ellepte a gombás fertőzés, egy szőrszálam se maradt. A bőröm repedezett. Szerencsére a megmentőm nem hagyott ott, adott vizet, állatorvoshoz vitt, meggyógyított és ÉLEK! El sem hiszem, de IMÁDOK élni, játszani, rosszalkodni, sokat enni, pancsolni a vizemben és lustálkodni.

Sokat gondolok az ott maradt cicatársaimra, biztosan rengetegen meghaltak már közülük, vagy épp szenvednek és hamarosan meghalnak. És, hogy miért? Mert egerésszünk, de se enni nem adtak, se nem gyógyíttattak bennünket, csak egy eszköznek kellettünk. Persze, szívesen egerésztünk volna, ha kapunk egy kis törődést, de nekem már erőm sem volt megmozdulni. A betegségekről nem is beszélve.

Fiv (macska AIDS), FeLV (macska leukózis). Mindkét betegség halálos, fertőző macskabetegség, amely csak macskák körében terjed. Elkapjuk egymástól verekedés útján, szerelmeskedés közben, de a leukózist akár közös etetőedény használatával is. Ha kijárós a cicád, ezzel számolj. Pillanatok alatt összeszedheti valamelyik betegséget. Vidd el dokihoz és teszteltesd le, pár ezer a teszt!

Ha negatív, VIGYÁZZ RÁ, ne engedd kóborolni, tartsd bent, vagy tedd macska biztossá a kertedet, hogy oda más állatok, macskák ne tudjanak bemenni és ő sem kimenni. Vagy, ha ezt nem tudod megtenni, építs a cicádnak kifutót, az olcsóbb. Élvezni fogja a napsütést abban is, a szellő fuvallatát. Jobban, mint, ha valamelyik fertőző betegségtől beteg lesz (ami gyógyíthatatlan, azaz biztos, hosszú szenvedés és halál), és . . . NE kockáztass!

Ne hallgass másokra, hallgass a szívedre. Ha pozitív lesz az eredmény, sok-sok immunerősítő, vitamin, jó minőségű eledel. De ezt a doki el fogja mondani. A mai, felgyorsult, elvárosiasodott világban mi, cicák NEM vagyunk biztonságban. És, ha ivaros a kedvenced, IVARTALANÍTTASD KI! Ne szenvedjen! Sokkal jobb nekünk így, hidd el. Én már csak tudom, alig voltam féléves és már vittek is a dokihoz.

Először féltem, de pikk-pakk odalettek a golyóim, és egészséges, szép (na, jó, nem, hanem gyönyörű) cica lettem. Nos, ha felelős cicatartó szeretnél lenni, akkor megfogadod a tanácsaimat! Ha segítségre lenne szükséged, vagy tanácsot kérsz, nyugodtan írj rám, segítek! OSZD meg a felhívásom, segítsünk együtt a cicatartóknak és a cicatársaimnak.

Köszi!

Gomba, a cica