Országos ivartalanítási alapot kezdeményez az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A program célja, hogy csökkenjen Magyarországon a kóbor állatok száma, a menhelyeken, állatotthonokban pedig megakadályozzák a belső szaporulatot. Az alapból természetesen a rászoruló állattartók is számíthatnak támogatásra.

Az akcióban magánszemélyek, cégek, önkormányzatok pénzbeli felajánlásait várja a szervezet 2018. február 28-a, éjfélig. Az összegyűlt összegre ezután országos pályázatot ír ki az alapítvány március első felében. Fontos, hogy már március végén, április elején elkezdődhessen az ivartalanítási program megvalósítása, hiszen már tavasszal nagyon sok kölyökkutyus és cicus születik az utcára.

Az ivartalanítási alapba bárki utalhat az 57600118-10005673-as bankszámlaszámra, a közleménybe csak annyit kell feltüntetni, hogy „ivartalanítási alap”. Az összeg bármekkora lehet. További tájékoztatás az alapítvány honlapján, a www.orszagosallatvedo.hu oldalon található, illetve a 30/520-1887-es telefonszámon is kérhető.