A főváros mellett több nagyvárosban, köztük Szegeden is szerveznek gyertyagyújtást a megkínzott és hontalan állatokért december 3-án. A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy bár létezik Magyarországon állatvédelmi törvény, sok esetben ezt nem tartják, nem tartatják be. A bírói gyakorlat is azt mutatja, hogy az állatkínzók nem kapnak megfelelő büntetést tettük elkövetéséért.

A szegedi flashmob akciót az Országos Állatvédelmi Alapítvány szervezi, amelynek másik célkitűzése, hogy az ivartalanítás fontosságáról tájékoztassák az embereket, így erről is lesznek majd előadások. Az állatok védelme érdekében széles társadalmi összefogásra van szükség, mert e nélkül nem, vagy csak nagyon lassan indulhatnak el pozitív változások.

A figyelemfelhívó akcióra tehát minden állatbarátot, állatvédelmi szervezetet várnak a szervezők, hiszen csak így érhető el, hogy a törvényalkotók és döntéshozók ne hagyják figyelmen kívül az állatkínzások igenis létező jelenségét, de említhetjük a rengeteg elhagyott állat, valamint az ivartalanítás eddig megoldatlan problémáját is.

A december 3-ai csendes és békés megmozdulás, csakúgy, mint az ország többi helyszínén, Szegeden is 17 órakor kezdődik. Mindenki, aki egyetért a flashmob akció céljaival, egy mécsest helyezhet el a Széchenyi tér Városházával szemközti oldalán, az égő gyertyák pedig egy hatalmas szívet alkotnak majd. Legyen Szegedé a legnagyobb állatbarát szív!