Sikeres, de egyben nehéz és fárasztó évet tudhat maga mögött az alapítványunk. Mint azt tudjátok, elsődleges célunk az állatvédelmi prevenció, azaz az ivartalaníttatás, a fiatalok szemléletformálása, oktatása és nevelése, valamint az információnyújtás, tanácsadás.

2019-ben is több cica ivartalanításában segítettünk, önállóan, valamint együttműködő partnereinkkel együtt. Hol a kétkezi munkánkat tettük hozzá, hol szállítottunk, hol pakoltunk és takarítottunk a cicák körül. Az anyagi forrásaink rendkívül szűkösek voltak, hiszen hiába az alapja a prevenció az állatvédelemnek, ezt a fajta munkát az emberek a legkevésbé támogatják, mivel nem látványos.

Azaz látványos, mert ha kiivartalanítattunk egy nőstény cicát, megelőzünk tíz, húsz, harminc plusz szaporulatot, de ezt sajnos sokan nem látják át. Egyetlen egy bevételi forrásunk egy pár kitelepülésből, licitből és társszervezeteink segítségéből tevődött össze, valamint vezetőségünk önerejéből.

Szerencsére nagyon sok fiatalt tudtunk megszólítani óvodákban, általános és középiskolákban. Nem csak Szegeden, de több kisebb településen is jártunk, ahol azt éreztük, hogy a fiatalok nagyon nyitottak az állatvédelem iránt, csak nincs, akivel beszélgethetnének erről. Rendkívül fontosnak tartjuk ezt a tevékenységet, éppen ezért több olyan rendezvényünk is volt, amikor nem mi mentünk a fiatalokhoz, hanem ők jöttek hozzánk az Állatvédelmi KontaktPont irodánkba.

Ha már iroda … Egy 2018-as NEA-s pályázati pénzből, még tavaly (2018) tudtuk megnyitni székhelyünkön, Szegeden az első Állatvédelmi KontaktPont irodánkat, amellyel szintén az volt a célunk, hogy az emberekhez közelebb vigyük az állatvédelmet. Informáljuk őket, tanácsot adjunk és nem utolsó sorban rendezvényeket szervezzünk, többek között fiatalok számára.

A sikeres programjaink úgy kívánták, hogy ezt az irodát fenntartsuk tovább, így a pályázati időszak után is sok szeretettel vártuk a hozzánk forduló állatbarátokat. Idén (2019) nyarán azonban egy tágasabb, a városközponthoz közelebb eső irodát bérelhettünk ki az önkormányzattól, amely abból a szempontból is jobb, hogy a bérleti díja olcsóbb. Így nyár óta az új irodában van a bázisunk, ott tevékenykedünk.

Több olyan programunk volt 2019-ben, amelyet 2020-ban is folytatunk, többek között az ingyenes állatorvosi tanácsadás, az online tanácsadást, az állati perceket, vagy a fogadj örökbe kampányunkat.

De kiemelt szerepet fog kapni az ivartalaníttatási programunk, mind cicák, mind kutyusok tekintetében. Első sorban utcai állatok esetében szeretnénk segíteni, vagy utcáról befogadott, kedvezményes akciókkal, mivel a szaporulatok megelőzése rendkívül fontos. De a fiatalok oktatása, oktatási intézmények látogatása, programok szervezése is nagy hangsúlyt fog kapni.

2020 január 1-től fogadhatjuk a személyi jövedelemadó 1%-át is, így arra kérünk minden állatbarátot, hogy segítse az 1% felajánlással a munkánkat. Járuljatok ahhoz hozzá, hogy minél több állatot ivartalaníttathassunk és csökkenjen a kóbor állatok száma.

Adószámunk: 18906293-1-06

Mindenkinek köszönjük, aki figyelemmel kísérte az eddigi munkánkat, támogatott bennünket! Boldog Új Évet Kívánunk!