Fiataloknak segít nyelvvizsgához jutni az Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegeden. A jelentkezőknek minimum fél évig, napi négy órában kell önkénteskedniük a szervezetnél, főként a KontaktPont irodában, cserébe ingyen végezhetnek el nyelvtanfolyamot és ösztöndíjat is kapnak.


Balogh Ernő alapító elmondta, a HAT Alapítvány együttműködésével megvalósuló projektben olyan 18 és 22 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akiket nem dolgoznak, és nem vették fel őket felsőoktatási intézménybe. Hozzátette, az önkéntesek leginkább a szegedi Állatvédelmi KontaktPont irodában tevékenykednének, egy rövid betanítás után tanácsokat és információkat nyújtanának az érdeklődőknek, de a mindennapi feladatokból is kivehetik a részüket.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány)

Ez egy országos projekt, amihez az alapítvány is csatlakozott – emelte ki Balogh Ernő. A program keretében a fiatalok ingyenes nyelvtanfolyamon vehetnek részt és anyagi hozzájárulást is kapnak 6 hónapon keresztül. Az alapító arról is szólt, hogy nagyon örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen ezáltal is elérik a fiatalokat, fel tudják hívni a figyelmüket a felelős állattartásra és az aktuális állatvédelmi témákra.

Az alapítvány önkéntes programjába az info@orszagosallatvedo.hu email címen keresztül lehet jelentkezni.