Szegeden a Tömörkény István Gimnáziumban tartotta meg első óráját a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A projekt célja, hogy a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását megismerjék a fiatalok, nemcsak Szegeden, hanem az egész országban.

Szegeden tartotta meg első óráját a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A Tömörkény István Gimnázium 9, 10 és 11. évfolyamos diákjai a többi között a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg, de kiemelt szerepet kapott az érzékenyítés is, hiszen bemutatták nekik, hogy Magyarországon, a 21. században, sokszor nagyon rossz körülmények közül kell állatokat menteni.

Az alapítvány elsődleges küldetése a prevenció, hiszen az a cél, hogy az iskolás fiatalok már felelős állattartóként kezdjék meg felnőtt életüket és ezt a tudást gyermekeiknek is átadják. Így kevesebb lehet a kóbor állat, kevesebb kutya vagy cica kerülhet menhelyekre, állatotthonokba, de csökkenhet az állatkínzásos esetek száma is.

Az órán a fiatalok a hasznos tanácsok mellett megismerhették az állatvédelmi törvény egyes pontjait, felvilágosítást kaptak arról, hogy mit kell tenniük, ha állatkínzással vagy helytelen állattartással találkoznak, de például az örökbefogadásra is ösztönözték őket az alapítvány képviselői. Mindenki kitölthetett egy állatvédelmi tesztet is, amely felmérte a diákok ismereteit a témában, és ahol hiányosságok voltak, a szervezet munkatársai egyénileg válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány hamarosan újabb órát tart Szegeden, hiszen célja, hogy minden gyereket megszólítson.  Legközelebb október 4-én, az Állatok Világnapján, szintén a Tömörkény István Gimnáziumban oktatják majd a diákokat, november 6-án pedig a Karolina Iskola alsósainak tart órát a szervezet.