Útjára indítja Állati Percek című ismeretterjesztő, szemléletformáló sorozatát az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Augusztus 10-e, csütörtöktől kéthetente más-más témával igyekszik segíteni az állattartókat és az állatbarátokat a szervezet. A cél, hogy minél több fiatalt szólítson meg, ezért az ország több rádiója is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány számára fontos a fiatalok elérése. Manapság – szinte kivétel nélkül – minden általános- és középiskolás kezében van okostelefon, vagy valamilyen okos kütyü, amivel csatlakozhat a közösségi médiához. Ezeket az oldalakat aktívan használják, így a legkönnyebben ezeken a felületeken érhetőek el, de a felmérések szerint a rádiók is népszerűek még ebben a korosztályban.

Fontos, hogy tanácsot adjunk nekik a felelős és helyes állattartásról, vagy éppen arról, hogy miért fontos az ivartalanítás. Ezeket az ismereteket a későbbiekben ők is átadják a gyermekeiknek, így az a generáció már biztosan fejlettebb lesz a felelős állattartás területén. Ennek érdekében az alapítvány kéthetente csütörtökönként más-más témával igyekszik segíteni az állattartókat és állatbarátokat, hasznos tanácsokkal ellátni őket.

Az elkészült, 5-10 perc hosszúságú interjúkat, beszélgetéseket az alapítvány honlapján, Youtube-csatornáján, valamint Facebook oldalán teszi közzé. Mindemellett az előzetes országos felmérés alapján eddig tizenegy helyi rádió jelezte, hogy örömmel áll a kezdeményezés mellé, és műsorra tűzik az Állati Perceket. Természetesen az alapítvány szívesen fogadja a témajavaslatokat is, hogy az elkészült hanganyagok minél színesebbek legyenek.


Letöltés PDF formátumban: sajtokozlemeny_0808