Hétfőn reggel Dócra látogattak az Országos Állatvédelmi Alapítvány képviselői. Reggel nyolc órától az alsósokat, kilenc órától pedig a felsősöket szólították meg a felelős állattartás jegyében a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

Az állatvédők a többi között az ivartalanítás fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét, de tanácsot is adtak, hogy kihez tudnak fordulni, ha állatkínzásos esettel találkoznak. Balogh Ernő az alapítvány alapítója elmondta, hogy szegedi székhelyű szervezetük elsődleges célja a prevenció, a fiatalok megszólítása, az információnyújtás és a tanácsadás.

Hozzátette, nagyon sok általános és középiskolában jártak már, de még többe szeretnének eljutni, hiszen a fiatalok kezében a jövő, és talán ők felelősebb állattartók lesznek, csak iránymutatást kell nekik nyújtanunk.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány)

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány programjáról a www.orszagosallatvedo.hu honlapon keresztül tájékozódhatunk, például a november 29-én tartandó Állatok Adventjéről, amelyre minden állatbarátot várnak az alapítvány önkéntes munkatársai.