Ásotthalmon, a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégiumban jártak az Országos Állatvédelmi Alapítvány munkatársai kedd délután. A cél az volt, hogy megszólítsák a fiatalokat a felelős állattartás jegyében, hiszen az országos tevékenységű, de szegedi székhelyű szervezet elsődleges célja a prevenció, a fiatalok megszólítása, a szemléletformálás és információnyújtás.

Balogh Ernő, az alapítvány alapítója elmondta, örömmel látogattak el Ásotthalomra, ahol arra is ösztönözték a diákokat, hogy ivartalanítsák kedvenceiket, hiszen így megakadályozható a fölös szaporulat, és sokkal egészségesebbek is lesznek utána a kutyusok és cicusok.

Az oktatási sorozat az alapítvány szegedi KontaktPont irodájában folytatódik október 26-án, ahol elindul az Állati Jó Klub. Ide szintén fiatalokat várnak a szervezet munkatársai az együttműködő iskolákból. A diákokkal a felelős állattartás alapjairól, az állatvédelemről, annak jogi szabályozásairól beszélgetnek majd, tehát minden olyan alap információ szóba kerül, amelyet egy felelős állattartónak tudnia kell.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány)