Alapítványunk 2017. nyarán alakult szegedi székhellyel. Tevékenységünk hiánypótló az állatvédelemben. Elsődleges célunk a prevenció, azon belül is az ivartalaníttatás, a fiatalok oktatása, nevelése az állatok szeretete és tisztelete iránt, a tanácsadás és információnyújtás, adományozás.

Működésünk óta több ezer fiatalt szólítottunk meg Szegeden és több városban, kisebb településeken. Nem csak iskolalátogatások keretein belül kerülünk kapcsolatba a fiatalokkal, hanem rendezvényeink keretein belül is.

Több olyan programunk van, amely segíti az állattartókat információkkal, többek között az Állati percek című magazinműsorunk, amelyet kéthetente készítünk el és a Facebook-on, a honlapunkon, a YouTube csatornánkon, valamint együttműködő rádióink hullámhosszain érhetőek el.

Az ONLINE tanácsadás keretein belül a fiataloknak kívánunk a kérdéseikre válaszolni, valamint a Fogadj örökbe! Ments életet! kezdeményezésünkkel szeretnénk az örökbe fogadni szándékozó állatbarátoknak szakmai segítséget nyújtani, hogy a számukra legmegfelelőbb kisállatot fogadják örökbe, hiszen jól tudjuk, egy örökbefogadás egy életre kell, hogy szóljon ahhoz, hogy igazán boldog életet tudjunk biztosítani az állatnak.

Székhelyünkön, Szegeden nyitottuk meg 2018 nyarán az első Állatvédelmi KontaktPontunkat, így egészen 2019 nyaráig Újszegeden, a Csanádi utcán voltunk elérhetőek egy pici irodában, majd 2019 őszén a Csongrádi sgt. 14/b. sz. alá költöztünk egy kicsit nagyobb irodahelyiségbe, a Berlini krt. felől. Minden héten pénteken, 16 és 17 óra között tartunk ügyfélfogadást, de az info@orszagosallatvedo.hu email címünkön keresztül, előzetesen megbeszélt másik időpontban is szívesen várjuk az állatbarátokat.

Működésünk óta több cica ivartalaníttatásában vettünk részt, vagy önálló projektként, vagy együttműködő partnereinkkel karöltve. Volt, amikor a szállításban segítettünk, de volt olyan is, amikor a cicák befogásában, lábadoztatásában. Budapesten két állatorvosi rendelővel, Székesfehérváron az állatkórházzal vagyunk kapcsolatban, ahol havi egy cicát térítésmentesen tudunk ivartalaníttatni önkénteseink segítségével.

2020. január elsejétől szeretnénk bővíteni az ivartalaníttatási programjainkat és a kóbor cicákon is segíteni ivartalanítási programunkon keresztül, amely azt jelenti, hogy egy-egy kolónia tagjait Szegeden és környékén a TNR módszer szerint ivartalaníttassuk (befogás, lábadoztatás, visszahelyezés). Ezt azért is tartjuk nagyon fontosnak, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy egy nőstény cicából, egy éven belül akár nyolc, tizenkét cica is lehet. Az ivartalaníttatásukkal tehát elsősorban gátat szabunk a határtalan szaporodásuknak, amely senkinek sem jó, másodsorban az egészségüket is megvédjük, mivel így kisebb eséllyel fertőződhetnek meg a FIV (macska AIDS), és a FeLV (macska leukózis), fertőző és egyben halálos macskabetegséggel.

Az ivartalaníttatásokat, lábadoztatásokat mini projektek keretein belül tudjuk elvégezni, idő és pénz szűkében. Ez azt jelenti, hogy egyszerre csak egy kolóniával tudunk foglalkozni. Fontos, hogy az ivartalanítás műtéti költségeit kizárólag adományokból tudjuk fedezni, így szükség van olyan állatbarátokra, akik fontosnak tartják az utcai cicák ivartalaníttatását és támogatják a kezdeményezésünket.
Szeretnénk kedvezményes ivartalanítást is biztosítani, hiszen a számunkra a legnagyobb boldogságot az jelenti, ha egy ugyan kóbor, de etetett és ellátott cicára a gondozója vigyáz, vagy a segítségünkkel örökbe tudja fogadni.

Természetesen nem csak cicák, de kutyusok ivartalanításában is igyekszünk segíteni, ahogy a lehetőségeink azt megengedik.
Hosszú távú céljaink között szerepel több városban Állatvédelmi KontaktPont irodát nyitni, egy állatvédelmi iskola megalapítása, egy hontalan állatok kórházának megnyitása és egy modern, európai szintű állatotthon létrehozása. Ettől azonban még messze állunk, de az állatbarátok segítségével minden egyes nap egy picit közelebb kerülünk a céljaink eléréséhez.

2020. január elsejétől alapítványunk az állatbarátok adó 1%-os felajánlására is számít, ugyanis minden egyes ivartalaníttatást, gyógyíttatást, állatvédelmi programot ezekből a felajánlásokból fogunk tudni finanszírozni a jövőben.

ADÓSZÁMUNK: 18906293-1-06
Adományaikat a következő számlaszámunkra várjuk: 57600118-10005673
PayPal: info@orszagosallatvedo.hu
Honlap címünk: www.orszagosallatvedo.hu
E-mail címünk: info@orszagosallatvedo.hu
Telefonszámunk: 30/520-18-87
YouTube csatornánk, iratkozz fel!