A szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítvány összesen 130 kilogramm állateledelt gyűjtött össze Szegeden, a Rókusi körúti nagyáruházban, és csaknem 800 állatbarátot szólított meg.

Az alapítvány fő célja az iskolások nevelése és oktatása a felelős állattartásra, de emellett fontosnak tartják a nehéz helyzetben élő állattartók segítését is, valamint az ideiglenes befogadók munkájának támogatását. November 9-én, pénteken délután 130 kilogramm cica és kutyatápot gyűjtöttek össze a szervezet munkatársai és csaknem 800 állatbarátot szólítottak meg.

Balogh Ernő, az alapítvány alapítója szerint ez nagyon szép eredmény, hiszen az adományozáson túl többen tanácsot is kértek. Az áruház és a jótékonysági gyűjtés fontos helyszíne volt a személyes találkozásnak és annak, hogy megismerjék a szegediek a szervezet munkáját. Az alapító bízik abban, hogy egyre több helyi állatbarát követi nyomon a szervezet tevékenységét és akár csatlakozik is a szervezethez, mint támogató vagy önkéntes segítő.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány következő állomása a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lesz, ugyanis a szervezet munkatársai november 14-én, reggeltől egészen délutánig látogatják az osztályokat a felelős állattartás jegyében.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány)