Egy egész napot töltött Szegeden, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A szervezet munkatársai november 14-én reggel nyolc órától egészen délután négy óráig tanították a felelős állattartásra az alsósokat. Az alapítvány elsődleges célja a fiatalok oktatása és nevelése, hogy olyan állatbarát fiatalokat neveljenek, akik a nagybetűs életbe kilépve felelős szülők és állattartók lesznek.

Balogh Ernő az alapítvány alapítója elmondta, a mai fiatalok rendkívül fogékonyak az állatvédelem témakörében. Érdekli a gyerekeket, hogy hogyan tudnak segíteni egy-egy állaton. „Ezt bizonyítja az is, hogy többen hoztak be az iskolába egy konzervet vagy száraz eleséget a rászoruló állatok számára, amelyet ezúton is köszönünk” – tette hozzá az alapító.

Az egész napos előadássorozaton a kutyusok és cicusok megfelelő táplálásáról, helyes ápolásáról és gondozásáról beszélgettek, de a chip és az ivartalanítás fontosságára is felhívták a tanulók figyelmét. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány november 23-án, tizenhat órai kezdettel a Szegedi KontaktPont irodájába várja az érdeklődőeket. Bárki benézhet, aki kíváncsi arra, hogy más országokban miként működik az állatvédelem és milyen az állattartási kultúra.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány)