Nagy lépést tettek a Dobozi Általános Iskola diákjai a felelős állattartás felé. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány munkatársai öt órát tartottak hétfőn a tanulóknak, akik elsősorban a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg. Az iskola szinte minden tanulója részt vett az oktatáson a legkisebbektől a végzősökig.

A helyes és felelős állattartásra oktatták a diákokat az Országos Állatvédelmi Alapítvány munkatársai a Békés megyei Dobozon december 4-én. Összesen öt órát tartottak, így a másodikosoktól egészen a nyolcadikosokig szinte az összes tanuló hallhatott a helyes és felelős állattartásról, a háziállatok helyes ápolásáról és gondozásáról, de kiemelt szerepet kapott a prevenció is. Ennek lényege, hogy azok a fiatalok, akik ma az iskolapadban ülnek már felelős állattartóként lépjenek át a felnőtt korba. Így kevesebb állat kerülhet az utcákra, menhelyekre, állatotthonokba, valamint csökkenhet az állatkínzások száma is.

Az interaktív előadásokba lelkesen kapcsolódtak be a fiatalok, akik a foglalkozások végén állatvédelmi teszttel ellenőrizhették, hogy milyen sok információt sikerült elsajátítaniuk az oktatás során. Természetesen szép eredmények születtek, így elmondható, hogy ők már nagy lépést tettek afelé, hogy felelős állattartóvá váljanak. Az alapítvány természetesen nem üres kézzel érkezett a Dobozi Általános Iskolába sem: az elismerés és a köszönet jeléül egy kis édességet, valamint a közelgő ünnepek alkalmából karácsonyi díszeket kaptak a gyerekek.