Ingyenes állatorvosi tanácsadást szervez Szegeden az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Céljuk, hogy megelőzzék a betegségek kialakulását, vagy ha már betegségek jelei látszanak, azokat időben kezeltetni tudják a gazdik.

A szegedi KontaktPont irodában, a Csanádi utca 15 szám alatt, április 27-én, 13 és 14 óra között várják a gazdikat és a kedvenceket. Dr. Tímár Endre állatorvos mindenki panaszát és kérdését meghallgatja, és – ha szükséges – a helyszínen meg is vizsgálja az állatot.

Az alapítvány elsődleges célja, hogy segítse a városban a felelős állattartást, amihez szorosan kapcsolódik, hogy egészségesen tápláljuk, neveljük és tartsuk a kis kedvenceinket. Legtöbbször kutyát vagy cicát tartanak az állatbarátok otthon, de most lehetősége nyílik mindenkinek – akár nyúl, rágcsáló vagy éppen hüllő tartóknak is -, hogy kérdéseiket nyíltan és bátran feltegyék az állatorvosnak.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni e-mail-ben lehet az info@orszagosallatvedo.hu címen április 25-ig. A levélben pár sorban mindenki írja meg, hogy milyen problémával fordul az állatorvoshoz és kedvencével, vagy anélkül érkezne. Természetesen az alapítvány telefonszámán, a 30/520-1887-en keresztül is jelentkezhetnek az érdeklődők.