A modern állatvédelemről tartott előadást az Országos Állatvédelmi Alapítvány csütörtökön, Szegeden, a Bibliotéka épületében. A szervezet már nem először tartott előadást a Közéleti Kávéház keretében.

Az alapítvány előadói a többi között arról tájékoztatták a megjelenteket, hogy mi a különbség a helytelen állattartás és az állatkínzás között, és hogy melyik hatósághoz lehet fordulni, ha ilyen eseteket tapasztalunk. Kitértek emellett a fiatalok szemléletformálására is. Balogh Ernő alapító elmondta, hogy két dolgot mindenképp tartalmaznia kell a mai állatvédelemnek: az egyik az ivartalanítás, hiszen hosszú távon csak így lehet csökkenteni a kóbor állatállományt, a másik pedig a fiatalok oktatása és nevelése, hogy ők már felelősebb állattartóként nőjenek fel.

A kávéházi délutánon szó esett még arról, hogy miért fontos a biléta a kutyusok nyakörvén. Sokan a chipek elterjedése miatt nem használják már ezt a kis eszközt, pedig ha ráírjuk a telefonszámunkat vagy a címünket, bárki könnyen haza tudja juttatni a kedvencünket, ha véletlenül elszökne. Chipet olvasni és az alapján felkutatni a gazdit, ennél egy kicsit hosszadalmasabb feladat.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány) 

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány folyamatosan azon dolgozik, hogy az utcai, kolóniás cicákat ivartalaníttassa, más szervezetekkel, állatbarát csoportokkal együttműködjön és különböző prevenciós programokkal elősegítse Szeged és környékének állattartási kultúrájának a javítását.