Többen felháborodtatok azon – mint ahogyan mi is –, hogy a kiskunhalasi közgyűlés múlt héten egy olyan határozatot szavazott meg, amely szerint tilos etetni a városban a kóbor állatokat és kihelyezni számukra búvóhelyet. Aki ezt a szabályt megszegi, 200 000 forint pénzbírságra is büntethetik.

Ez elfogadhatatlan, nem egy 21. századi módszer! Az önkormányzatnak nem büntetnie kell az állatokat és az állatbarátokat, hanem ivartalanítási akciókat szerveznie. Az iskolákban állatvédelmi szervezetek bevonásával preventív, figyelemfelhívó előadásokat tartani. Hiszen hosszú távon így érhetik el azt, hogy csökkenjen a városban a kóbor állatok létszáma.

Felháborító, hogy pont most, a mínusz fokokban hoznak egy ilyen döntést! Lehet, hogy annak a szerencsétlen állatnak az az egy falat étel vagy kis dobozka menthetné meg az életét a biztos halál elől.

December 12-én postáztuk a polgármester úrnak a levelet, amelyben kérjük őt, a jegyző asszonyt és a közgyűlést, hogy módosítsák vagy vonják vissza ezt a rendeletet. A levélben tanácsot adtunk arra, hogy miképp tudnák csökkenteni a kóbor állatok létszámát (ivartalanítás, fiatalok oktatása, stb) és kértük az önkormányzatot, hogy állatvédelmi szervezet vagy szervezetek bevonásával dolgozzanak ki egy állatjóléti programot.

Utóbbiban szívesen segítünk a hivatal munkatársainak, hiszen – ha ez a rendelet így marad – az hatalmas szégyent hoz Kiskunhalasra!

A részletekről folyamatosan beszámolunk. Amint jött válasz a kiskunhalasi önkormányzattól azt megírjuk nektek.