Már több napja látták Szeged külterületein a képen látható cocát kószálni. Bejárta a világhálót, de senkinek sem hiányzott. Amikor megláttuk az EMSE – Első Malac Segítő Egyesület posztját, azonnal reagáltunk rá és ígéretet tettünk arra, hogy vasárnap megkeressük a malacot.

Legutóbb Szeged-Baktó környékén látták, így épp oda indultunk volna, amikor hívott bennünket Olga, hogy a Budapesti körút környékén látják a malackát. Siettünk, hiszen ez nagyon forgalmas része Szegednek, sok autó, villamos, busz, stb. Szerencsére egy helyi állatbarát is felfigyelt a serteszőrűre, és épp elkapta, azaz be tudta terelni egy bekerített játszótérre.

Vittük a nagy hordozónkat és elkezdődött a befogás. Őszintén szólva, malacot nem mindennap fogunk be, így folyamatosan kapcsolatban voltunk az EMSE – Első Malac Segítő Egyesülettel, akikkel jó kapcsolatot ápolunk. Végül két segítő fiatalembernek köszönhetően, meglett a malac!

Vasárnap éjszakára biztonságba helyeztük, hétfő reggel pedig ideiglenes befogadójához szállítottuk Bobeket, a malackát. Nagyon örült, sok-sok röfögéssel köszönte meg a segítségünket!

Mi pedig köszönjük mindenkinek, aki valamilyen szinten részt vett ennek a gyönyörű és aranyos malacnak a megmentésében!

További információkat az EMSE – Első Malac Segítő Egyesület oldalán olvashattok majd róla.