A vakáció előtti utolsó napon a szegedi Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola diákjait látogatták meg az Országos Állatvédelmi Alapítvány munkatársai a felelős állattartás jegyében június 15-én, pénteken. Még aznap délután a Rókusi körúti nagyáruház szélfogójában eledelgyűjtést is tartottak a nélkülöző állatok javára.

Péntek délelőtt a szegedi Szent Benedek Általános Iskola és Középiskolába látogattak el az Országos Állatvédelmi Alapítvány munkatársai, ahol a tanév utolsó napján három csoportnak tartottak előadást a felelős állattartásról. A gimnazista fiatalok a többi között bővíthették a tudásukat a helyes és kulturált állattartással kapcsolatosan, de az előadók kitértek a „harci kutya” tévhitekre, valamint az ivartalanítás fontosságára is.

Balogh Ernő az alapítvány alapítója elmondta, a szervezet megalakulása óta már több mint kétezer diákot szólítottak meg a felelős állattartás jegyében az egész országban. Nagyon örülnek ennek, hiszen egyik fő céljuk a prevenció, és hogy a jövő generációját állatszeretetre neveljék.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány)

Hozzátette, a nap második felében már az egyik nagyáruház szélfogójában tartottak állateledel gyűjtési akciót, ahol nélkülöző, hajléktalan vagy nehéz helyzetben élő állattartó családok kutyusainak és cicusainak gyűjtöttek eledelt. A program sikeres volt, hiszen 77 kg tápadomány felajánlás érkezett a nap végére.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány napjai most igen sűrűek, ezt az is bizonyítja, hogy jövő hét kedden már Békés megyébe utaznak a szervezet képviselői, ahol általános iskolás fiataloknak tartanak előadást a felelős állattartásról.