Több mint ötven gyermeket szólított meg az Országos Állatvédelmi Alapítvány ezen a héten a felelős állattartás jegyében.

Június 19-én, kedden Békésen jártak a szervezet képviselői a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium nyári táborában, ahol az első osztályosoktól a negyedik osztályosokig hallhattak fontos információt az állattartás alapszabályairól, az ivartalanítás fontosságáról és az állatbetegségek megelőzéséről a gyerekek.

Június 22-én, pénteken már a szegedi Klebelsberg-telepi Összefogás Házába látogattak el az alapítvány munkatársai, ahol szintén táborozó fiataloknak mondhatták el, hogy hogyan bánjanak a fiatalok a háziállataikkal és a „harci kutya” téveszméket is eloszlatták a körükben.

Balogh Ernő, az Országos Állatvédelmi Alapítvány alapítója elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a nyári szünet ideje alatt is elérik személyesen a diákokat és meg tudják szólítani őket, hiszen a táborok lehetőséget biztosítanak arra, hogy ellátogathassanak egy-egy preventív és felvilágosító előadás erejéig.

(Balogh Ernő alapító, Országos Állatvédelmi Alapítvány)

Hozzátette, a programokat saját maguk dolgozzák ki, önköltségen nyomtatják a teszteket, információs füzeteket, de megéri, hiszen pár év, pár évtized elteltével a munkájuk eredménye biztosan látszódni fog, és az akkori családanyák és családapák már felelősségteljesebben fognak az állataikkal bánni és a megszerzett tudást saját gyermekeiknek is átadják.

Az alapítvány az oktatói tevékenysége mellett egyébként segíti a nehéz helyzetbe került, állattartó családokat is, ivartalanítási programokat szervez és folyamatos jó kapcsolatot ápol az állatbarát közösségekkel a programjain keresztül.