Küzdelmes évet tudhat maga mögött az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A vírushelyzet a fő munkájukat, a prevenciót szinte teljes egészében megakadályozta, hiszen nem járhattak iskolákba oktatást tartani, de programokat sem tudtak szervezni a fiatalok számára.

Balogh Ernő, a szervezet alapítója elmondta, ők is, mint sok más szervezet, az online térbe szorultak. Ez újdonság volt, de megpróbálták, így az iskolás korúakat az interneten keresztül igyekeztek elérni a felelős állattartás jegyében. Hozzátette, a szegedi KontaktPont irodában is alig tudtak programokat szervezni, vagy éppen fogadni az állatbarátokat. Kiemelte, ivartalaníttatási programjaikat „mini projektek” keretein belül tudták végezni Szegeden és Budapesten, segítők közreműködésével.

Az alapítvány 2021-ben reméli, hogy javul, és meg is szűnik a vírushelyzet, így több oktatási intézménybe eljuthatnak. Emellett a becsületes állatvédelemért is küzdeni fognak, hiszen azt szeretnék, ha a legálisan működő szervezetek több megbecsülést kaphatnának. Az illegális szervezetekkel, szaporító telepekkel szemben ugyanakkor felvilágosító kampányok keretében lépnek majd fel.