Az Országos Állatvédelmi Alapítvány székhelyén, Szegeden szervez gyertyagyújtást az állatokért a belváros szívében.

A szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítvány idén is nagyon fontosnak tartja, hogy megemlékezzenek azokról az állatokról, akik már nem élhetnek közöttünk, valamint hogy felhívják a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Kovács Péter, az alapítvány kurátora elmondta, tavaly decemberben is szép számmal gyűltek össze az állatbarátok Szegeden, a Széchenyi téren és gyújtottak egy szál gyertyát vagy egy mécsest az állatokért. Abban bízik, idén még többen eljönnek és ezzel a gesztussal is kifejezik azt, hogy Szegeden is fontos az állatvédelem. Hozzátette, a gyertyagyújtás egy szimbólum, de a rendezvényen lehetősége nyílik az állatbarátoknak találkozni egymással, vagy éppen állatvédelmi témakörben kérdezni az alapítványtól.

A kezdeményezés mellé állt mások mellett Balogh Csaba is, aki az elmúlt hetekben úgy látta, sok állatbarátnak gondot okoz a hideg idő beköszöntével a szalma beszerzése kedvencük számára. Felajánlotta, hogy 20-30 bála szalmát hoz a helyszínre, és akinek szüksége van rá, vihet belőle. Elsősorban kutyusos gazdiknak kívánja adni, de cicatartóknak is szán a szalmából.

(Balogh Csaba állatbarát, önkéntes állatvédő)

Mindezeken túl, Győri Hajnalka helyi állatvédővel összefogva felállítják az „Állatok karácsonyfáját” is, amin jutalomfalatokat helyeznek el, valamint a fa alá kis csomagokat készítenek, amit szintén kiosztanak az állattartók között. Balogh Csaba szerint fontos, hogy segítsük egymást és jót tegyünk egymással, hiszen ezek a jó tettek visszaszállnak az emberre.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány elsődleges célja a fiatalok oktatása és nevelése, valamint az állatbarátok folyamatos informálása, de aktívan részt vesznek a városban folyó állatvédelmi tevékenységekben, ivartalanítási akciókban, vagy utcai, beteg állatok gyógykezeltetésében is.

A gyertyagyújtás Szegeden, a Széchenyi téren lesz a Városházával szembeni füves részen, december 7-én, 17 órai kezdettel, amelyre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait is.