A nehéz helyzetben lévő állattartók megsegítésére szervezett gyűjtést Szegeden az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Február 9-én délután a Rókusi körúti nagyáruházban összesen 144 kilogramm tápadományt gyűjtöttek össze a szervezet munkatársai, akik természetesen ingyenes tanácsadással is várták az érdeklődőket. Lehetőség volt cicát vagy kutyát is örökbe fogadni, és úgy tűnik, egy cicus hamarosan gazdára is talál.

Állateledel gyűjtést tartott az Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegeden. A Rókusi körúti Tesco áruházba települtek ki a szervezet munkatársai február 9-én délután 3 és este 7 óra között, hogy a nehéz helyzetbe került állattartó családokat támogassák. A segítség sem maradt el, hiszen az alapítvány munkájához diákok is hozzájárultak. Az akcióban összesen 144 kilogramm tápadomány gyűlt össze, köszönhetően az állatbarát vásárlóknak.

Természetesen, ahogy ez lenni szokott, a szervezet ingyenes tanácsadással is várta az érdeklődőket. Így a gyűjtésen túl csaknem 300 embert szólítottak meg az önkéntesek, akik az aktuális állatvédelmi helyzetről tájékoztatták az embereket. Mindemellett – bár a hideg idő miatt kisállat nem volt a helyszínen – úgy tűnik, hogy egy cicust is sikerült örökbe adni, a gazdijelölt hamarosan kiválaszthatja a család új kedvencét és hazaviheti valamelyik ideiglenes befogadótól.

Aki pedig lemaradt a mostani gyűjtésről, nem kell sokáig várnia: az Országos Állatvédelmi Alapítvány hamarosan újabb akciót szervez Szegeden.