A nehéz helyzetbe került állattartók megsegítésére szervez gyűjtést Szegeden az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Február 9-én délután a Rókusi körúti nagyáruházban a szervezet munkatársai természetesen ingyenes tanácsadással is várják az érdeklődőket, emellett lehetőség lesz cicát vagy kutyát is örökbe fogadni, persze csak azoknak, akik ezt valóban szeretnék, és felelős állattartóként gondolkoznak.

Állateledel gyűjtést tart az Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegeden. A Rókusi körúti Tesco áruházba települnek ki a szervezet munkatársai február 9-én délután 3 és este 7 óra között, hogy a nehéz helyzetbe került állattartó családokon segítsenek. Sokan ugyanis azért adják be menhelyre, vagy rosszabb esetben azért teszik utcára kedvencüket, mert anyagi helyzetük miatt nem tudják már gondját viselni.

(Megszólal: Balogh Ernő, az Országos Állatvédelmi Alapítvány alapítója)

Természetesen, ahogy ez lenni szokott, a szervezet ingyenes tanácsadással is várja az érdeklődőket. Tehát ha valakinek állattartással kapcsolatos kérdései vannak, jogi tanácsadásra van szüksége, netán az ivartalanításról szeretne többet megtudni, vagy csak beszélgetne az állatvédelem helyzetéről, az alapítvány szakemberei szívesen állnak rendelkezésre.

Legutóbb egyébként az eledelgyűjtés mellett cica-örökbefogadó napot is tartott a szervezet az áruházban, ahol két kis kandúr talált gazdára. Ők egy szegedi és egy bordányi családhoz kerültek. Örökbefogadásra most is lesz lehetőség, és bár a hideg idő miatt kisállat nem lesz a helyszínen, az örökbe fogadható cicák és kutyák adatbázisából bárki választhat magának kedvencet, aki úgy gondolja, hogy hosszú távon gondját tudja viselni.