Várja az ideiglenes befogadók jelentkezését az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Bárki jelentkezhet, aki nyugodt körülményeket tud biztosítani egy kutyának vagy cicának, és vállalja, hogy gondoskodik róla, amíg az állat nem talál végleges otthonra. Az alapítvány emellett folyamatosan várja azok jelentkezését is, akiknek állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos tanácsra van szüksége.

Az egész országból várja az ideiglenes befogadók jelentkezését az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A nehéz helyzetbe került, kidobott vagy éppen sérült állatoknak azonnali segítség kell, ennek a leggyorsabb és leghatékonyabb módja, ha helyben találunk megoldást. Így előbb ideiglenes befogadóhoz kerülhetnek ezek az állatok, onnan később pedig végleges otthonra lelhetnek.

Ideiglenes befogadónak bárki jelentkezhet, aki biztonságos helyet és nyugodt körülményeket, szeretetet nyújt egy-egy kutyának vagy macskának. Az alapítvány segít az ellátásban, például élelemmel, valamint az esetleges állatorvosi és szállítási költségek átvállalásával. Amennyiben valaki segíteni szeretne, de nem tud ideiglenesen állatokat befogadni, jelentkezhet önkéntesnek is, így például részt vehet a gazdikeresésben vagy további ideiglenes befogadók felkutatásában.

Abban az esetben, ha valaki mondjuk helytelen állattartást észlel, vagy éppen nem tudja, hogy mit tegyen, ha kóbor vagy sérült állatot lát, nyugodtan forduljon az Országos Állatvédelmi Alapítványhoz. A szervezet munkatársai segíteni fognak és szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre és tanácsokat is adnak. A megkereséseket internetes csatornákon, és telefonon is fogadják.