Teljesítette 2017-re kitűzött céljait az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Kiemelt szerepet kapott az oktatás és a fiatalok megszólítása, de sikeresen vizsgázott a szervezet a gazdi keresésben is. A megkezdett programok jövőre is folytatódnak, sőt, kibővülnek, de 2018 a tervezés és a lehetőségek felkutatásának éve is lesz az alapítvány számára.

Mintegy fél éves működése alatt teljesítette 2017-es célkitűzéseit az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A szegedi székhelyű szervezet nagyon sok helyi és környékbeli iskoláskorú fiatalt szólított meg, hogy erősítse bennük a helyes és felelős állattartás fontosságát. Mindemellett több kitelepülést is szerveztek az alapítvány munkatársai, valamint jelen voltak és vannak az interneten is. Folyamatosan fut az Online Állatvédelmi Tanácsadás című projekt, amelynek célja, hogy szintén a fiatal korosztályt szólítsa meg. A szervezet sikeresen vizsgázott a tekintetben is, hogy több állatnak sikerült új otthont találnia.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány 2018-ban is folytatja a megkezdett munkát, valamint erősíti és kibővíti programjait. A fő feladat továbbra is az oktatás, a fiatalok megszólítása és az állatszeretetre nevelése lesz, de kiemelt szerepet kap majd az ivartalanítás fontosságának hangsúlyozása és megismertetése a lakossággal. Természetesen a nehéz helyzetben élő állattartókra is kiemelt figyelmet szeretne fordítani a szervezet, ezért jövőre az ország több pontján is tervez köztéri kitelepüléseket.

A hosszú távú célok sem változtak, így 2018 a tervezés és a lehetőségek felkutatásának éve is lesz. Az alapítvány szeretne egy országos ideiglenes befogadó állomást nyitni, ahol sérült és beteg állatok találnának átmeneti otthonra mindaddig, amíg meg nem gyógyulnak és gazdához kerülnek.  Kiemelten foglalkoznak majd a cicamentés kérdésével is, hiszen Magyarországon jelenleg jóval kevesebb olyan szervezet tevékenykedik, amely macskák mentésével, gondozásával és örökbe adásával foglalkozik. Az alapítvány nem mondott le egy állatvédelmi iskola létrehozásáról sem, hiszen szükség van egy állatszerető és tisztelő nemzedék felnevelésére.