A szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítvány a napokban szerzett arról tudomást, hogy tűz ütött ki a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület menhelyén. Az egyesület közlése szerint szerencsére sem emberi, sem állati életet nem követelt a tűz, de fontos eszközök, a kennelek egyes részei és a tápok is odavesztek.

Kovács Péter, az alapítvány kurátora elmondta, azonnal elkezdtek gondolkozni, hogy ilyen messziről hogyan is segíthetnének. Végül egy állateledel és egyéb adománygyűjtésben állapodtak meg, amelynek a Szegedi Tesco Extra Áruház biztosítja a helyszínt. Így 2019. január 19-én, szombaton, délután három és hat óra között várják azokat az állatbarátokat, akik segítenék innen Szegedről is a bajba került egyesületet.

A kurátor hozzátette, az alapítvány egyik célja az is, hogy segítse az állatvédő társaikat, a menhelyeket, állatotthonokat a lehetőségeihez mérten. Bízik abban, hogy a szegedi állatbarátok összefognak, és sokan eljönnek segíteni. Tápokra, konzervekre, pórázokra, edényekre és minden olyan felszerelésre szükség van, ami egy menhely életében nélkülözhetetlen.

Aki esetleg nem tud ott lenni a gyűjtőakción, de szeretne adományozni, az a szervezet KontaktPont irodájába is leadhatja adományát január 18-án, pénteken, 16-17 óra között a Csanádi utca 15. szám alatt.